Havermout met honing
Ontbijt
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten:
- 80 g havervlokken
- 400 ml water
- 200 ml halfvolle melk UHT
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel amandelen
- 1 eetlepel hazelnoten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 appel
- Het sap van 1 citroen
- 1 snuifje zout
- 2 dosissen OPTIFIBRE®
Instructies:
- Strooi de havervlokken in het water en de melk samen met een snuifje zout en de rozijnen. Laat indikken op een zacht vuurtje terwijl u blijft roeren.
- Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap. Voeg de blokjes toe aan de havermout en doe er ook de honing bij.
- Verdeel over twee diepe borden. Bestrooi met fijngehakte hazelnoten en amandelen.
Culinaire tip:
Kies ander fruit in functie van het seizoen.
Goed om tew eten:
In geval van een droge, harde stoelgang raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 11,9 g voedingsvezels per portie, goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname.
OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!