Havermout met honing

Ontbijt

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Aantal porties: 2

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten: 

  • 80 g havervlokken
  • 400 ml water
  • 200 ml halfvolle melk UHT
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 appel
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 snuifje zout
  • 2 dosissen OPTIFIBRE® 

Instructies:

  1. Strooi de havervlokken in het water en de melk samen met een snuifje zout en de rozijnen. Laat indikken op een zacht vuurtje terwijl u blijft roeren. 
  2. Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap. Voeg de blokjes toe aan de havermout en doe er ook de honing bij. 
  3. Verdeel over twee diepe borden. Bestrooi met fijngehakte hazelnoten en amandelen.

Culinaire tip:

Kies ander fruit in functie van het seizoen.

Goed om tew eten:

In geval van een droge, harde stoelgang raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 11,9 g voedingsvezels per portie, goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname.

OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!