Puree van linzen met curry en kipfilet met fijne kruiden

Gerecht

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Aantal porties: 4

Bereidingstijd: 60 min

Ingrediënten:

  • 250 g droge linzen
  • 4 kipfilets
  • 1 bouillonblokje KUB Gevogelte MAGGI
  • 1 eetlepel curry
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Een dertigtal peterselieblaadjes
  • 40 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 4 dosissen OPTIFIBRE® 

Instructies:

  1. Schil de look en de ui en hak ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Stoof de ui, de look en de wortelen aan in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de linzen en 600 ml water toe en laat gedurende ongeveer 30 minuten onder een deksel koken op een zacht vuur.
  2. Controleer of de linzen gaar zijn, laat ze uitlekken en houdt het kookvocht bij. Mix de linzen terwijl u er beetje bij beetje het kookvocht en de gevogeltebouillon aan toevoegt tot ze de gewenste consistentie hebben. Voeg de boter toe en zet opzij.
  3. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant in de resterende olie en laat ze verder garen op een zacht vuur.
  4. Bestrooi met verse kruiden en serveer met de linzenpuree.

Culinaire tip:

Voeg verse koriander toe om uw gerecht op smaak te brengen.

Goed om tew eten:

In geval van een droge, harde stoelgang raadt de World Gastroenterology Organization (WGO) de inname van30 g vezels per dag aan voor een volwassene. Dit recept bevat een totaal van 11,9 g voedingsvezels per portie, goed voor 40% van de aanbevolen dagelijkse vezelopname.

OptiFibre kan heel gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse routine, omdat het een neutrale smaak heeft. Het kan zo goed als overal onder gemengd worden: warme of koude vloeistoffen en bereidingen en het verandert niets aan de uiteindelijke bereiding. Het lost snel en gemakkelijk op!